Целувката спасява от бръчки
celuvka Учените откриха нова дрога, която е 200 пъти по-силна от морфина. Силният наркотик се произвежда по много прост начин – по време на целувка. Тялото на целуващите се хора произвежда вещества със свойства, подобни на наркотичните, но с много по-силно въздействие, пише в. “Стампа”.

Дори най-ефективният крем срещу бръчки не може да спаси появата на бръчки по лицето, а целувката е в състояние да ги забави. Доказано е, че при всяка целувка участват 29 лицеви мускула и тя е отлична профилактика срещу бича за всяка жена – бръчките, пише вестник “Новинар”.

Учените са установили, че неуверените влюбени целуват партньорите си с отворени очи, за да видят какъв е ефектът от целувката им. 66 % от хората в света затварят очи, когато се целуват.
Мъжът, който всеки ден целува съпругата си, преди да отиде на работа, живее с 5 години по-дълго от останалите. Затова специалисти съветвали клиентите си от мъжки пол да приемат целувката сутрин като служебно задължение, ако искат да поживеят по-дълго.

Учени са установили, чецелувката помага на жените да се преборят със стреса.

Приблизително 20 160 секунди, или две седмици от живота на човека минават в целувки. Целувката, продължила 60 секунди, изгаря 26 калории. При бърза целувка се изгарят само 2-3 калории. Жителите по света се целуват за пръв път приблизително на 14-годишна възраст.
Източник: prosieben.de

Здрав сън успешна седмица

spqstЧовешкото тяло е устроено да спи около 8-9ч. на ден. Това е и препоръчителната доза сън от лекарите, но защо здравословният сън е толкова важен за нашето тяло ? Отговорът е много прост ! Мозъкът и Мускулите са най-натоварените органи в нашето тяло. Мускулната сила се възстановява сравнително бързо в случаите, когато ...

Още...