пїњ
–Њ—В—Б–ї–∞–±–≤–∞–љ–µ —Б –ї–µ–њ–µ–љ–Ї–Є
«оди€ “елец 21.04 - 21.05
 ога последни€ път сте били в н€ко€ гол€ма компани€ или на фирмено парти в н€кой ресторант? «абел€захте ли онези спокойни и уверени в себе си хора, които тихо разговар€ха, подпирайки н€ко€ колона с гърба си или пък излъчваха добронамереност по н€какъв свой начин без да се натрапват. ћда, това най-веро€тно са били “елците. “е р€дко се стара€т да изпъкнат с нещо, кротки са (поне в общи€ случай) и дори при първи контакти с т€х вс€ват н€какъв необ€сним респект. ¬същност пишейки това, н€ма как да изб€гам от себе си и да не представ€ телците откъм отвътре. ¬ крайна сметка съм 100%-ов “елец и вс€какви опити да го скри€ рискувам да се провал€т и затова типично по телешки предпочитам отрано да свал€ всички карти на масата. “акива сме си ние телетата - откровени и честни ;)

“а за респектаЕ Ќ€мам иде€ наистина, защо се получава така. ¬еднъж гаджето на един мой при€тел, след като ме вид€ла за първи път, му об€снила как била напълно сигурна, че не съм € харесал или нещо не одобр€вам връзката им (с€каш е мо€ работа това последното). ј едно момиче, за което без особени колебани€ мога да кажа, че е нав€рно най-добрата ми при€телка към днешна дата, с ко€то си сподел€м доста съкровени тревоги и проблеми, също съвсем скоро ми об€сни как преди да ме опознае е усещала н€каква категорична дистанци€ и респект, и никога не би предположила що за човек съм от пръв поглед. —игурно, защото съм почти два метраЕ ¬същност много “елци признават същото, н€кои от т€х с доста по-скромен ръст. »стината е, че “елецът, колкото и при€телски да е настроен по подразбиране, обикновено р€дко го показва недвусмислено. ƒаже, напротив, обикновено е сдържан, не говори много и нер€дко това бива изтълкувано като темерутско поведение. Ќе - “елецът не е тежкар - просто както и за много други неща той подхожда разумно и обмислено - дори за такова дребно нещо като ежедневната любезност. “елецът цени смисъла на нещата и го търси и в най-малките детайли. »наче казано - преди да е осъзнал и да е събрал достатъчно впечатлени€ за това кой или какво стои насреща му, той н€ма база, на ко€то да изгради отношението си. ј след като н€ма - той просто не го прави, а събира данни, обработва ги и временно се държи сдържано, докато си сглоби н€каква представа. –азумно решение, нали? ¬ момента, в който този период на опознаване премине вие ще го почувствате. ѕри първи€т удобен повод. “елецът всъщност много р€дко прави сам първата крачка на сближаване. Ќав€рно вие тр€бва да го провокирате н€какЕ

“елецът не обича да се натрапва и обикновено е особено внимателен в това си отношение. Ќе обича и натрапниците. ¬същност всеки “елец си има н€какво свое ъгълче, в което обича да си остава насаме с мислите или хобито си, за да релаксира и да подреди нещата в главата си. » тъй като много уважава това си право, той с огромно уважение го делегира и на останалите.

“елецът е рационално животно - колкото и емоционален да е по характер, той никога не игнорира разума си и ако негови€т разум и сърце не са в консенсус по н€ко€ тема, за него това е достатъчен сигнал, че нещо не е наред и е в състо€ние да обмисл€ и търси решение докато го постигне.

јко н€кой слънчев знак от зодиака изобщо знае какво иска от живота си, то това в най-гол€ма степен важи за “елеца. “ой винаги е на€сно със себе си - дори ако н€кой много сериозен проблем или емоционален срив го катурнат временно извън релси - това в никакъв случай не означава, че той е загубил посоката си. Ќав€рно просто малко е спр€л, да си поеме въздух. “елецът почти никога не се отказва! ƒори и да ви изглежда друго€че! ќсвен, когато нещо наистина н€ма смисъл. ƒаже и временно да ви се струва, че той е забравил н€ко€ стара борба или преследвана цел, това наистина е само временно. јко нещо е важно за един “елец той н€кой ден рано или късно, дори и след години, ще го има. Ѕез изключени€! »наче не би било толкова важно. —клонен е да отстъпи н€колко битки ако ще спечели войната. » за него като, че ли времето н€ма значение.

“елецът не в€рва в съдбата - той в€рва, че сам € кове. –аботлив е, не се плаши да броди в непознати води, въпреки че твърде динамични€ живот и промени го умор€ват.  ато човек, който сам гради света около себе си н€ма как случайните непредвидени събити€ да не го дразн€т. “елецът е прецизен и адски държи на обещани€та си. Ќ€ма как да го разочаровате повече от това да не спазите н€кое дадено му обещание.

“елецът е упорит, н€кои разправ€т че сме грандиозни инати! Ќе е в€рно! —амо кофти слухове, мол€ ви се! ;) ѕросто защитаваме нещата, в които намираме смисъл.  омпромисите са част от живота, но с н€кои неща компромиси не бива да се прав€т. ƒобре де, не сме много лесни! јма има толкова много начини да ни омилостивите - с хубаво фондю, целувка, албум с класическа музика или вс€ко друго нещо, което не можем да откажем. ’убаво вино и стриптийз също вършат работа в определени ситуации, особено в комбинаци€. јма все пак не искайте твърде фундаментални компромиси! ;-P

јко се опитвате да пришпорвате един “елец, за да го накарате да свърши нещо по-бързо или да вземе н€кое решение с по-малко премисл€не, отколкото той счита, че тр€бваЕ не искам да ви притесн€вам особено, ноЕ не ви очаква нищо хубаво. ѕредупредени сте! ѕредставете си “елеца като една огромна планина - стабилна е, вечна (почти), внушаваща респект - е колко лесно е да € побутнете малко и т€ да заподскача весело. Ќ€ма начин! —ъобраз€вайте се - това е нещо, което не може да промените, защото това е същината на телцеизма като житейска философи€.

¬същност нали се сещате за онези симпат€ги тореадорите дето размахват едно червено парцалче под носа на н€кой раз€рен бик. √оре-долу си търсите бел€та по подобен начин. ¬същност “елците сме много кротки и добродушни животинки докато н€кой келеш не вземе да се развърти с червени€ парцал. –€дко ни се случва да избухнем или да загубим самообладание, но като се случи “ерминатора, «аличител€ и –амбо в комбинаци€ могат само да се анихилират самосиндикално преди да ги обгорил гнева на “елеца.

“елецът има значимо чувство за справедливост и адски държи на точността и обещани€та си. јко един “елец ви позвол€ва да закъсн€вате на среща с него или да ви прощава едно и също забрав€не повече от трети път да знаете, че много държи на вас. “елците са в състо€ние да вземат такси за две преки, само защото, ако не го направ€т, ще закъсне€т с цели 3 минути. ≈, затова са склонни да изтра€т зли€ поглед на таксиджи€та и ще му остав€т 100%-ов бакшиш от чувство за вина за малкото разсто€ние, но ще са на м€стото на срещата поне 5 минути по-рано. ќбратно - ако един “елец си позвол€ва да закъсн€ва на срещите си с вас, това е повече от признание за доверие и при€телство, но не унивайте ако не ви се случи. ¬ крайна сметка н€кои “елци просто никога не закъсн€ват ;)

“елецът е земен знак и като такъв определено е здраво стъпил на зем€та. „есто ни обвин€ват, че сме твърде материални. ƒа, има достатъчно такива телета, но това всъщност не е точно смисълът, който обикновено ние сме свикнали да влагаме. ≈дни  озирози, или дори –аци, например, са много по-практични от нас. ¬същност “елецът е по-скоро земен. «а него е важно да усеща с н€кое сетиво това, което иска да получи или е получил. “ой в никакъв случай не е сребролюбец, просто както и за другите неща е разумен. ƒори мечтае разумно - в реални граници. ћечтатели са - дори големи - но не от тези дето се ре€т в облаците. ќбича да купува скъпо, ако е уверен в качествата на това, за което плаща, но не е прахосник, нито стиснат. ѕросто за него нещата често имат повече от остойностен смисъл. ѕривързват се към вещите си, особено ако ги натовар€т със сантиментален смисъл. ћоже би единствено “елец е в състо€ние да даде половин състо€ние за винилова плоча от 70-те - само, защото е решил, че н€ко€ вечер тр€бва да прави любов с момичето си точно на тази музика. “ова дали е романтично? Ќе знамЕ Ќо със сигурност не е прахосничество - просто за “елеца думата цена има пон€кога по-различен смисъл от обикновеното остойност€ване във финикийски знаци.

¬същност “елецът бавно гради империи. Ќе бърза за никъде, както вече споменахме. Ћюбимата му скорост е равномерната. јко сте се разбързали зан€къде можете да го прескочите или заобиколите - той не см€та да мърда повече от нужното. —амо, че когато вашите кули от п€сък се сринат и се втурнете да почвате отново, той ще има изградено нещо малко, но здраво и истинско. —лед година-две това ще порастне, и така кротичко и тихо, “елецът може и да ви е подминал, а това което е изградил обикновено е непоклатимо като него. Ќали вече споменахме, че “елецът знае точно накъде отива? Ќе е за в€рване, но идеите и проектите, в които н€как си е замесен “елец просто се случват - не винаги лесно, не винаги бързо, но с€каш самото му присъствие кара нещата да станат.

ƒано не си помислихте, че “елецът е скучен добитък? ≈, нав€рно има и такива, но иначе мозъкът му щрака доста пъргаво, интересува се от много неща, любител е на изкуствата, рови се в истори€та и миналото и като ц€ло е интересна личност, ако не се откажете да си общувате с него още от пръв поглед. “ака си е - първоначално наистина е много странен добитък. ¬ие се опитвате да се запознаете с него - а той (макар и приветливо) само мълчи и вие се виждате в чудо какво толкова му има, или пък измучава н€кое УЏхъ!Ф в най-добри€ случай. —покойно - теле имате насреща - едър рогат добитък!  ато стопите леда, ще видите, че не е толкова страшно. ƒаже е при€тно, интересно и весело. ј и “елците се дават относително лесно - н€ма да се наложи да побелеете преди да стигнете до душата му.

∆ената “елец
ћъжът “елец