отслабване с лепенки
Зодия Риби 20.02 - 20.03
Риби навярно е най-интересният зодиакален знак. Не случайно нарекох и кръгът кармичен. Ако го разгледаме като такъв ще видим, че ако Овен бе бебето на Зодиака, с неговата първична импулсивност във всичко, то Риби е завършеността - мъдростта и интуицията, която човек е натрупал по пътя на дните си. И докато повечето знаци се колебаят между чувствата и разума си, то Риби вече знаят отговора на тези колебания. Съвсем друга тема е дали умеят да следват това знание.

И ако се вгледате в своите приятели Риби наистина ще откриете как сякаш едно малко дете е преминало, пораствайки, из всички зодиакални знаци и си е избирало какво от тях да добави в характера си, докато стигне зрялата мъдрост на Риби. Да, знам - сега ще ме попитате дали Риби е символ и на смъртта в кармичния кръг. Ами след като Овенът е началото, а Риби краят - отговорът би следвало да бъде “Да”, но нека това не ви натъжава. Според последните социологически изследвания, по непредставителни извадки, около 105% от Риби вярват в прераждането. И ако наистина се вгледате много дълбоко в тях ще видите, че интуицията им говори неща, които е трудно да са гепили само от една обиколка на колелото.

Факт е обаче, че Риби носят у себе си идеализма и ентусиазма на Овен (забележете, че са пропуснали да копират агресивността му), разумната кроткост на Телеца, ума и дар словото на Близнаци, прями и щедри са като Стрелеца, развили са до болка чувствителността на Рака (и малко странното им чувство за хумор), закачливи и общителни са като Лъв, предани като Козирог, добри организатори като Дева… да продължавам ли… Хайде да им обърнем персонално внимание, че те никак не обичат да бъдат сравнявани, а и се засягат лесно, да им се не види… И без това единствено от вас зависи какви ще са те - дали унили като разплакано лунно дете или слънчеви и весели като малко Лъвче…

Не, не съм се объркал - от вас зависи - не от тях… Представете си Риби като едно емоционално огледало, което отразява емоциите на всички, които ги заобикалят. Ако хората около тях са весели и мили - те се превръщат в прекрасни и любвеобилни същества, от които струи топлина и сърдечност. В същия миг попиват, сякаш с някакви невидими пипала, всяка тревога, която вие си мислите, че сте скрили дълбоко в себе си. Не - те са един невероятен емоционален рентген, който веднага ще открие, че нещо не е наред и вместо да се прави на клоун, рибката ще доплува някак елегантно до вас и ще ви запита какво не е наред по начин, който някак си ще ви остави в невъзможност да не излеете душата си.

В същия момент Риби трудно могат да открият някой друг, който да улавя трептенията им. Личната драма на всяка Риба е, че те са обречени да отразяват другите и да не могат да открият своето отражение у никого.

Като казах доплува - имате ли познати от тази зодия - забележете как ходят - особено ако са момичета. Не може да не забележите колко плавно и някак грациозно и с финес се движат, сякаш плуват във въздуха. Риби рядко са много високи, не винаги са с най-перфектните пропорционални тела, но почти винаги са обаятелни и очарователни, а много от тях направо красиви.

Риби е знакът на чувствата и страстите - емоционални и раними са, дори момчетата, на които им личи по-малко. Ненавиждат сухотата на нещата, ежедневната сивота, хищната практичност, вещите, човешките сблъсъци. Те винаги ще се стремят да търсят хармонията - дори там, където няма никаква разумна причина да съществува. Жаждата им за добро е непобедима. Търпеливи са, склонни са да загърбват себе си, в името на така лелеяната хармония. И както не е трудно да се предположи много от тях са хора на изкуството или се увличат по музика, рисуване, красота, естетика и дори… мистика…

Жените Риби
Мъжете Риби